Home Ostalo Званичници Српске честитали Васкрс и Ускрс

Званичници Српске честитали Васкрс и Ускрс

3148
0
SHARE

Предсједник Републике Српске Милорад Додик упутио је честитку Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству и свим вјерницима православне вјероисповијести Српске православне цркве поводом највећег хришћанског празника Васкрса.

Званичници Републике Српске (Фото: Влада Републике Српске)

“Обасјани свјетлом Христовог васкрснућа, радост Васкрса славимо у нади и вјери за боље сутра, јачање слоге и разумијевања међу људима и народима и поштовања вриједности на којима се гради напредније друштво. Испуњени племенитим мислима и осјећањима и надасве срца пуна радости поздрављам Вас традиционалним поздравом: Христос васкрсе – ваистину васкрсе”, наводи се Додиковој честитки.

Предсједник Републике Српске честитао је надбискупу врхбосанском Винку Пуљићу, бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству и свим вјерницима католичке вјероисповијести предстојећи празник Ускрс, саопштено је из кабинета предсједника Српске.

“Славећи радосни дан Христовог васкрснућа, обнавља се вјера и нада у боље сутра, јача солидарност и разумијевање међу људима и народима и афирмишу вриједности на којима се гради боље и успјешније друштво”, поручио је Додик у честитки.

Предсједник Српске пожелио је свим вјерницима католичке вјероисповијести, који празнују по грегоријанском календару, да предстојеће празничне дане проведу у миру, здрављу, радости и благостању са својим најближим.

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић честитала је Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и свим православним вјерницима празник Васкрс.

Цвијановићева је упутила честитку у своје и у име Владе Републике Српске, са жељом да наредне празничне дане проведу у миру, здрављу и сваком добру.

“Са жељом да празничне дане проведете у миру, здрављу и сваком добру, а радост Христовог Васкрсења да се усели у наша срца и домове и укријепи нас у прегалаштву за очување свог идентитета, као и у сваком другом добром дјелу, поздрављам вас сверадосним и најљепшим поздравом: Христос Воскресе – Ваистину Воскресе!”, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједник Владе Републике Српске честитала је Ускрс бискупу бањалучком Фрањи Комарици, свештенству, редовницима и свим римокатолицима у Српској.

“Уз искрене жеље да Ускрснуће Христово прославите у миру, љубави и радости, надахнути значајем које нам оно доноси у чињењу добрих дјела за нас и заједницу у којој живимо, дозволите да Вам, у име Владе Републике Српске и своје име, честитам предстојеће празничне дане: `Срећан Ускрс!`”, наводи се у честитки Цвијановићеве.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић честитао је празник Васкрсења Господа Исуса Христа – Васкрс Његовој светости патријарху српском Иринеју, архијерејима, свештенству, монаштву и православном народу српском.

“Са жељом да се, озарени свјетлошћу Христовог Васкрсења, која се у ове предивне прољетне дане разлива по васколикој творевини, учврстимо у вјери побједе живота над смрћу, и нади на живот вјечни који нам дарује васкрсли Господ Христос, а које су основне покретачке и стваралачке силе у животу и свијету, као и гаранција свијетле будућности и опстанка на овим просторима, поздрављам вас сверадосним и најљепшим поздравом `Христос Воскресе – Ваистину Воскресе`”, навео је Чубриловић у честитки.

Он је Ускрс честитао и надбискупу врхбосанском кардиналу Винку Пуљићу, бискупима, свештенству, редовницама и свим католицима у Републици Српској и БиХ.

“Желим да празник ускрснућа Христовог прославите у здрављу, миру, радости и сваком добру, инспиришући се Његовом непролазном духовном поруком, живећи врлински и његујући хришћанске вриједности, као непролазне и универзалне категорије на којима свијет опстаје”, навео је Чубриловић.
Он је честитку упутио у своје и у име Народне скупштине.

Да видите честитку званичника Србије, погледајте ОВДЕ.